Şcolile la control! Prefectul Dan Nechifor a cerut să fie verificate toate unităţile de învăţământ din judeţ

Ca în fiecare an, în preajma deschiderii unui nou an şcolar, unităţile de învăţământ sunt verificate de comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Şcolar Judeţean. Comisiile au fost constituite prin ordin al prefectului Dan Nechifor.

Aceste comisii mixte vor efectua verificări în untităţile de învăţământ pentru stabilirea măsurilor care se impun, astfel încât să putem demara anul şcolar în condiţii bune şi foarte bune în tot judeţul”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct. Potrivit oficialului, pentru această amplă acţiune au fost repartizaţi şase inspectori şcolari, care cunosc foarte bine unităţile de învăţământ.

Aceste comisii fac verificări în şcoli până pe 3 septembrie, urmând ca până pe 10 septembrie să fie întocmit raportul cu cele constatate în teren. „Sperăm să fie identificate cât mai puţine probleme, în schimb, trebuie să recunoaştem că nu sunt salturi spectaculoase faţă de ultimii ani în ceea ce priveşte numărul clădirilor care să obţină autorizaţie sanitară, cel puţin pentru că, în continuare, lipsa apei curente şi a canalizării în comunităţile respective face imposibilă autorizarea din punct de vedere sanitar”, a spus Ada Macovei.

Pentru ca şcolile să reiea activitatea cu elevii, sunt emise avize de funcţionare, alte acte pe baza cărora şcolile funcţionează, urmând ca autorităţile locale să întreprindă în continuare măsuri pentru autorizarea definitivă a spaţiilor de învăţământ. „Ne dorim şcoli sigure şi curate, dar foarte mult depinde de implicarea autorităţilor şi de modul de gestionare a resurselor de către managerii şcolilor”, a concluzionat Ada Macovei.

Deja ai votat!