Vot în CL pentru creşa din cartierul ANL Cişmea

Edilii botoşăneni continuă proiectul vizând construirea unei creşe, în cartierul ANL Cişmea. În şedinţa din 30 august, consilierii municipali vor modifica proiectul „Construire şi echipare creşă pentru educaţie timpurie antrepreşcolară, cartier ANL Cişmea”.  Noua creşă va fi construită lângă gădiniţa din ANL Cişmea.

Aleşii locali vor aproba valoarea totală a proiectului, respectiv 4.147.490,81 de lei, din care finanţare nerambursabilă 1.430.359,39 de lei. Contribuţia totală a municipalităţii este de 2.687.940,41 de lei.

Acest proiect vizează creşterea calităţii infrastructurii educaţionale pentru învăţământul antepreşcolar, astfel încât copiii să beneficieze de o educaţie de calitate, într-o locaţie care să corespundă nevoilor acestora. Sumele reprezentând cheltuielile conexe/neeligibile ce pot apărea pe durata implementării proiectului vor fi asigurate din bugetul local.

În ţară vor fi construite 138 de creşe

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a anunţat că vor fi construite 138 de creşe moderne la nivel naţional. Potrivit ordinului de ministru, în fiecare municipiu din fiecare judeţ va putea fi construită o creşă. „Sprijinim familiile şi încurajăm natalitatea prin această măsură. Dorim ca tinerele mame să se întoarcă pe piaţa forţei de muncă după concediul de creştere a copiilor, ştiind că cei mici sunt în siguranţă, în creşe moderne„, a declarat ministrul.

Cseke Attila a afirmat că deja au fost aprobate 47 de cereri. Pentru celelalte 91 de finanţări solicitate, autorităţile locale trebuie să trimită, în termen de 60 de zile, documentaţia necesară derulării acestor proiecte.

Dezvoltarea reţelei de creşe trebuie să fie demarată unitar în toată ţara, de aceea am aprobat una sau două creşe pentru fiecare municipiu, în funcţie de numărul locuitorilor „, a concluzionat ministrul.

Deja ai votat!