IŞJ va organiza concurs pentru ocuparea posturilor vacante

La această dată, în învăţământul botoşănean mai sunt 200 de posturi vacante. Potrivit celor precizate de Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, acestea sunt posturi incomplete.

Pe 30 august, orele răzleţe din şcoli vor fi repartizate, în regim de plata cu ora, cadrelor didactice din acele unităţi, care au solicitat acest lucru. După atribuirea orelor în regim de plată cu ora pentru titularii unității de învățământ, directorii unităţilor de învăţământ în care mai rămân posturi didactice/catedre/ore neocupate acordă avizul pentru încadrarea în regim plata cu ora personalului didactic titular din alte şcoli, personalului didactic asociat și personalului didactic pensionat, cu respectarea condiţiilor de studii, avizelor şi atestatelor necesare pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate, pe baza rezultatelor obţinute la interviu, dacă este cazul.

Orele rămase nerepatizate la nivelul şcolilor vor fi repartizate în şedinţe publice, în zilele de 2 şi 3 septembrie.

Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean va organiza concurs pentru cadrele didactice calificate şi necalificate, dosarele urmând a fi depuse în zilele de 1 şi 2 septembrie. Până pe 6 septembrie trebuie organizate probele scrise şi comunicate rezultatele. Pentru cadrele care vor susţine acest concurs, se vor organiza şedinţe publice de repartizare pe posturi în perioada 8 – 10 septembrie.

Se estimează că până pe 13 septembrie, data la care elevii vor reveni în şcoli, toate posturile vacante vor fi ocupate.

 

Deja ai votat!