Proiect de suflet desfășurat la Viișoara

Experiențe noi pline de emoții au trăit joi echipa de voluntari din cadrul proiectului ,,De vorbă cu Buniciiˮ desfășurat la Viișoara. Astfel, au fost vizitați zece bunici, cu vârste cuprinse între 80 și 95 de ani, de către primarul Laurențiu Constantin Rîmbu, Alexandra Botez, cadrele didactice Cristina Luminița Ceică și Violeta Epure, asistentul medical comunitar Alina Haldan și Georgiana Adriana Chiorescu. Bunicii au primit câte o masă caldă, iar la o parte dintre aceștia li s-au administrat și medicamente intramuscular.

„Ne bucurăm de faptul că activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect au avut ecou, deoarece unul dintre consilierii primăriei Viișoara, Ioan Gavril, și-a donat indemnizația de consilier în folosul bunicilor noștri. Bineînțeles că nici de această dată nu au lipsit copiii care au venit într-un număr și mai mare, elevi din clasele V – VIII, atât de la Viișoara cât și de la Cuza Vodă. S-a închegat o echipă de voluntari tineri care vor să facă un bine bunicilor, să-i sprijine, să-i asculte și să le mai aline dorul de copii și nepoți”, a transmis profesorul Cristina Luminița Ceică.

Activitatea de joi s-a desfășurat pe parcursul a patru ore, timp în care au fost vizitați șapte bunici din Cuza Vodă și trei bunici din Viișoara Mare. „Uneori sau poate chiar tot timpul bunicii noștri au nevoie de sprijin emoțional, moral. Au nevoie să vorbească, să împărtășească din experiența lor de viața, iar voluntarii acestui proiect au simțit acest lucru”, a adăugat profesorul.

Experiențe împărtășite de bunici

Unul dintre bunici, veteran de război, având venerabila vârstă de 95 de ani, a împărtășit copiilor câteva secvențe, deloc plăcute, din perioada celui De-al Doilea Război Mondial. A sfătuit copiii să fie cuminți, să învețe și să-i ajute pe cei care au nevoie, urându-le totodată succes la școală. Un alt bunic a descris modalitatea de obținere a pânzei de cânepă din care părinții lor confecționau îmbrăcămintea. La unii dintre bunici erau veniți copiii să-i ajute, iar atunci când au văzut mulțimea ce îi vizitează le-a crescut și mai mult inima de bucurie, oferindu-le elevilor pere, mere, struguri, cerându-le să vină ori de câte ori vor putea.

Ca de fiecare dată, bunicii ne-au examinat îndelung, cu privirea lor caldă și senină, întrebându-ne ,,de-a cui suntem,, iar atunci când recunoșteau o figură cunoscută parcă li se umplea sufletul și inima de bucurie. Pe noi, ca voluntari, fiecare vizită ne ambiționează și mai mult să ne continuăm proiectul, sperând că și alți voluntari vor contribui în a aduce zâmbete pe fețele acestor bunici”, au transmis tinerii voluntari.

Deja ai votat!