Vot pentru amenajarea scuarului din faţa Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga”

Scuarul din faţa Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” va fi reabilitat în baza unei finanţări europene. În şedinţa din 30 august, consilierii municipali botoşăneni vor aproba proiectul „Amenajare spaţiu de relaxare scuar Liceu Pedagogic”, în vederea finanţării acestuia, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Valoarea contractului este de 332.539 de lei. Contribuţia municipalităţii este de 5.106,16 de lei, reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului şi 77.231 de lei, reprezentând cheltuielile neeligibile.

Practic, toată zona din faţa Liceului Pedagogic, între străzile Dragoş Vodă şi IC Brătianu va fi reabilitată, cu bani europeni. Această finanţare a fost atrasă de către Grupul de Acţiune Locală „Botoşani pentru Viitor”.

După amenajarea spațiului verde în suprafață de peste 2700 de metri pătrați, se va trece la însămânțarea cu gazon și plantarea unor arbuști și tufe ornamentale, respectiv montarea unor aspersoare de irigat și alimentarea cu apă  din rețeaua municipală.

Investiţia mai include montarea unor becuri LED, de diferite dimensiuni, care vor crea o notă distinctă în zonă. Mai mult se va amenaja și o zonă smart, cu stâlpi de iluminat fotovoltaici care vor deservi patru bănci. Vor mai fi puse în zonă un foișor în suprafață de 100 de metri pătraţi, zece bănci de relaxare și zece coșuri de gunoi.

Deja ai votat!