Tânărul care a evadat din arestul poliției a fost capturat. Urmează să fie adus la Botoșani

Tânărul care a evadat pe 24 august a.c. din sediul Poliției municipiului Urziceni (județul Ialomița) a fost capturat de polițiști, în urma unei acțiuni la care au participat peste o sută de forțe de ordine. În vârstă de 18 ani, Ștefan Petronel Boancă a fost prins în localitatea Alexeni, polițiștii fiind ajutați din aer și de un echipaj aerian care opera cu un elicopter. Operațiunea a avut loc vineri dup-amiază (27 august a.c.), după ce polițiștii au primit informații că tânărul ar fi fost observat pe raza acestei localități. Astfel, peste 0 sută de polițiști au fost mobilizați în echipe de căutare și filtre rutiere.

Ștefan Petronel Boancă a evadat în 24 august din arestul Poliției Urziceni, unde fusese adus la audieri alături de un alt tânăr, fiind în arest preventiv pentru furt calificat și conducere fără permis. Din Ialomița, furase un autoturism de 15.000 de euro, în timp ce la la Buzău a spart mai multe firme, locuințe, dar și un autoturism cu care a pornit la drum, până la Iași, deși nu deține carnet de conducere. La Iași, tânărul a provocat un accident rutier, fugind mai apoi de la locul faptei.

Ștefan Petronel Boancă a fost arestat inițial la Botoșani, în urmă cu aproape o jumătate de an, după ce în noaptea de 2 spre 3 februarie a.c., ajutat de fratele său Mihai Boancă, de 23 de ani, și de un alt complice, Teodor Cătălin Buliga, în vârstă de 17 ani, toți originari din comuna Balș, ar fi acționat în orașul Flămânzi. Tinerii au sustras un autoturism din curtea unei locuințe și un lănțișor cu pandantiv, din metal prețios, dintr-un alt autoturism care era staționat într-o altă curte. Câteva zile mai târziu, Opelul furat a fost găsit abandonată pe o stradă din comuna Strunga, din județul Iași, iar polițiștii le-au luat urma suspecților. Operațiunea de capturare a acestora a avut loc pe 13 februarie a.c. când, ajutați de mai multe structuri, polițiștii din Flămânzi au descins la domiciliile suspecților și, în urma perchezițiilor, au găsit lănțișorul cu pandantiv furat precum și suma de 4.200 de lei.

Totodată, unul dintre tineri a predat organelor judicare o cheie aparținând unui autoturism marca Land Rover, care figura ca fiind furat din județul Galați, acesta fiind identificat în aceeași zi de către polițiști pe o stradă din Târgu Frumos. Suspecții au fost trimiși în judecată, însă în luna iunie magistrații Judecătoriei Botoșani au decis plasarea lui Boancă în arest la domiciliu. Când s-a văzut scăpat de după gratii, tânărul a ignorat măsurile judecătorilor și a revenit la vechile metehne, el având la activ mai multe infracțiuni.

Pe 13 august, la scurt timp ce a comis o nouă serie de fapte în Iași, magistrații botoșăneni au dispus rearestarea acestuia, măsură confirmată în urmă cu aproape două săptămâni. De altfel, marți, tânărul ar urma să fie adus din nou la Botoșani, pe 31 august fiind programat să aibă loc al doilea termen al procesului în care este judecat pentru faptele comise în zona Flămânzi.

 

Deja ai votat!