Eugen Ţurcanu a cerut să fie convocată Comisia locală de ordine publică

În şedinţa de astăzi a deliberativului local, consilierul liberal Eugen Ţurcanu a cerut să se organizeze şedinţe ale Comisiei locale de ordine publică a Municipiului Botoşani. Alesul local a arătat că această comisie a fost numită în noiembrie 2020 şi, potrivit reglementărilor legale în vigoare, trebuie să se întrunească trimestrial sau ori de câte ori este nevoie, la convocarea primarului ori a unei treimi din numărul consilierilor municipali. „Eu nu am fost convocat niciodată în comisia aceasta. Au trecut zece luni de atunci şi cred că probleme, pe partea de ordine publică, sunt în fiecare zi. Aşadar, domnule primar, vă rog frumos să faceţi posibil să ne întâlnim şi noi măcar într-un an, cu toate că trebuia de cel puţin două ori până acum, dacă nu chiar de trei ori”, a spus Eugen Ţurcanu.

Primarul Cosmin Andrei a dat asigurări că va convoca această comisie, un prim subiect de mare interes care va fi discutat fiind situaţia din Centrul Istoric. „Aştept să vină şi Poliţia Municipală şi Jandarmeria să ne spună cum pot să ne sprijine pentru că aştept rezultate mai bune de la toate cele trei instituţii, Poliţia Locală, Poliţia Municipală şi Jandarmeria şi în ceea ce priveşte programul pe care l-au stabilit, dar o să discutăm în şedinţa comisiei mai multe aspecte”, a spus primarul.

Din comisia locală de ordine publică fac parte primarul Cosmin Andrei, şeful Poliţiei Municipiului Botoşani, Ioan Onuţu – şeful Poliţiei Locale, Oana Georgescu – secretarul general al municipiului şi consilierii Eugen Ţurcanu, Marius Buliga (PSD) şi Marcel Gheorghiţă (USR).

Deja ai votat!