Proiect inedit cu bere artizanală de Botoșani

Trei botoşăneni şi-au unit recent forţele pentru a demara un proiect inedit pentru Botoşani.

Cei trei curajoşi întreprinzători au decis să investească toate economiile şi să mai şi împrumute bani, pentru a pune bezele unei fabrici de bere artizanală, prima de acest fel din judeţ. Authentica Beer House produce, de ceva timp, berea Authentica, în prezent în trei sortimente, iar cei care au gustat-o au fost încântaţi de produsul care provine din Botoşani.

Berăria a fost deschisă în localitatea Răchiţi, iar cei trei botoşăneni au investit aproximativ 100.000 de euro pentru ridicarea acesteia. Din această sumă, peste 60.000 de euro au fost investiţi în aparatură şi utilaje, restul însemnând terenul, construcţia, dar şi procesul anevoios de obţinere a tuturor licenţelor şi autorizaţiilor.

„Am dorit să venim cu ceva inedit pe piaţă şi să le oferim botoşănenilor ceva calitativ şi autentic. Noi producem o bere artizanală ce conține ingrediente de înaltă calitate, fără conservanți și aditivi. Fiind nefiltrată, lasă la sfârșitul sticlei depuneri, ceea ce reprezintă calitatea superioară. Este o bere care este produsă prin fermentație naturală timp de 30 zile”, a spus Mihail Mălaimare, unul dintre acţionarii berăriei.

Produsul se găseşte, deocamdată, în câteva pizzerii, cafenele şi restaurante din oraş, iar producătorul doreşte să intre pe piaţă într-un ritm care să îi permită onorarea comenzilor, mai ales că procesul de producţie este unul mai îndelungat.

„Spre deosebire de berea industrială, berea artizanală este o băutură naturală, vie, cu un gust autentic, care este produsă în trei tipuri: Ipa, Amber și Blondă. Autorizaţia este pentru cinci sortimente, dar pentru moment producem cele trei, capacitatea maximă de producţie fiind de 4.000 de litri”, a spus Mihail Mălaimare, unul dintre acţionarii berăriei.

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!