Bacalaureat 2021 – 34,18%, rata de promovare la nivelul judeţului Botoşani

34,18% dintre candidaţii botoşăneni care au susţinut probele în cadrul celei de a doua sesiuni a Bacalaureatului au fost declaraţi promovaţi. Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că au promovat 202 candidați, dintr-un total de 591 prezenți. Cea mai mare medie la nivelul judeţului este 8,8, obţinută de un absolvent al Liceului „Grigore Antipa”.  La nivel naţional, rata de promovare este de 30,3%.

Rezultatele au fost afișate atât pe pagina bacalaureat.edu.ro, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu reglementările vizând prelucrarea datelor cu caracter personal.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 3 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: să aibă recunoscute/echivalate sau susţinute probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; să susţină toate cele trei probe scrise şi să obţină minim 5 la fiecare dintre acestea, respectiv să obţină minim media 6 la probele scrise.

 

Deja ai votat!