Contre între edili de la un spaţiu din Centrul Istoric

Proiectul vizând preluarea de către Primăria Botoşani a unui spaţiu din Centrul Istoric a iscat noi contre între fostul primar Cătălin Flutur, directorul Locativa şi primarul Cosmin Andrei.

La ce vă trebuie spațiul ăla? De ce se ia? Nu numai că se ia, se trece contractul de concesiune de la Locativa la Serviciul Patrimoniu”, a întrebat consilierul liberal Cătălin Flutur, în şedinţa de ieri a deliberativului local.

Cătălin Flutur era nedumerit de faptul că în raportul de specialitate era specificat că se doreşte ca spaţiul aflat la adresa strada 1 Decembrie, nr. 45, lângă clădirea de sticlă, să fie preluat „pentru eficientizarea activității Primăriei”.

„Vreau să-mi fac birou acolo”

Cosmin Andrei a dat răspunsurile solicitate de fostul primar. „După cum spun gurile rele, deja se bat alții pe acest spațiu, deși nici nu a fost scos la licitație. Vreau să-mi fac birou acolo în centru, domnule Flutur, lângă fântâna arteziană, să văd ce se întâmplă acolo. Îl vreau în administrarea Primăriei, să am un birou secundar în Centrul Istoric, acesta este motivul, nu înțeleg de ce sunteți atât de supărat ca unul dintre spațiile pe care le gestionați să ajungă la Primărie. Oamenii vorbesc că deja ați antamat acest spațiu din Centrul Vechi”, a spus Cosmin Andrei.

Cătălin Flutur nu s-a declarat de acord cu intenţia primarului.

Mai sunt niște spații pe care le administrează Primăria, puteți să le luați pe alea și să vă uitați la statuie. Acel spațiu nu se antamează. Un spațiu la care se renunță, se scoate la licitație, atenție, sau prin HCL este atribuit unei fundații. Pentru că este un lucru premeditat, astăzi o să spuneți că așa vreau eu, să mă uit la Biserică, data viitoare o să mai scoateți vreo 10 și o să spuneți, domnule, că așa vreau eu. Nu, nu merge așa, dumneavoastră trebuie să spuneți de ce”, a afirmat Cătălin Flutur.

Cosmin Andrei a dat asigurări că în acel spaţiu intenţionează să-şi facă birou, pentru a fi mai aproape de cetăţenii care locuiesc în acea zonă.

Vreau să fiu prezent în Centrul Istoric, cât de des se poate, alături de colegii de la Poliția Locală, pentru a vedea ce se întâmplă acolo. Am fost ieri în Centrul Istoric, am stat de vorbă cu cetățenii, mâncau semințe, erau supărați. I-am întrebat unde locuiesc: în locuințele sociale, din spate, pe care le administrează Locativa. Un tânăr a venit, mi-a spus că a primit repartiție într-o magazie, să încercăm să rezolvăm și acest contract. Cam asta se întâmplă în Centrul Istoric. Îmi dați voie să fiu acolo în fiecare zi, dacă pot, măcar câteva ore, alături de colegii mei și să administrăm noi acest spațiu, fără a-l mai scoate dumneavoastră la licitație? Tot prin regulament, eu vin în faţa dumneavoastră şi vă spun – daţi-mi acest spaţiu în administrarea primăriei şi vă garantez că nu facem nimic nelegal sau nepotrivit acolo. Vreau să fiu fiu prezent cu biroul acolo, în Centrul Istoric”, a întrebat Cosmin Andrei.

Proiectul a fost respins, întrunind doar zece voturi „pentru” date de consilierii PSD. În aceste condiţii, spaţiul din Centrul Vechi rămâne în administrarea societăţii Locativa.

Deja ai votat!