DSP a oprit furnizarea apei în cinci comune din cauza calităţii acesteia (video)

Cinci comune din judeţ au fost lăsate fără apă după ce reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au constatat, în urma analizelor de laborator, că apa nu este potabilă. Este vorba despre Şendriceni, Suliţa, George Enescu, Păltiniş şi Prăjeni.

„S-a luat legătura cu primăriile care încearcă până zilele următoare să readucă probe de apă pentru a vedea dacă acestea sunt bune. În urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă pânza freatică s-a contaminat şi din această cauză am avut această problemă în aceste fântâni”, a declarat Monica Adăscăliţei, directorul DSP.

Oficialul a adăugat că s-a ajuns la această situaţie din cauza netratării corespunzătoarea a apei, a lipsei unor sisteme moderne şi viabile şi de dozare a reactivilor, a funcţionării intermintente a staţiei de tratare şi furnizare a apei către consumatori, dar şi a fenomenelor extreme. „Am cerut controale la toate staţiile de tratare a apei din toate unităţile adminidtrativ teritoriale din judeţul Botoşani”, a mai spus Adăscăliţei.

Deja ai votat!