Prefectul a dat startul în pregătirea planului de intervenție pentru iarna 2021 -2022

Prefectul județului, Dan Nechifor, a declanșat deja pregătirile pentru sezonul de iarnă. Pentru ca autoritățile locale să nu mai fie luate prin surprindere de fenomenele meteo specifice sezonului rece, prefectul Dan Nechifor a devansat cu o lună calendarul pregătirilor în vederea creionării planului de intervenție în cazul unor căderi masive de zăpadă sau îngheț aferent iernii 2021 – 2022.

„Dacă până acum întocmeam acest plan la data de 20 octombrie, adresele au fost trimise deja către comitetele locale pentru situații de urgență, Secția de Drumuri Naționale și Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, iar termenul pentru întocmirea planului este 20 septembrie a.c.”, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, datele solicitate din teritoriu sunt aceleași ca și în anii precedenți și vizează o cunoaștere exactă a situației cu tipul și numărul utilajelor de intervenție, situația drumurilor aflate în administrare și situația spațiilor aflate la dispoziție pentru eventuala cazare a persoanelor rămase înzăpezite. „Am devansat acest termen motivat de faptul că nu îmi doresc ca anul acesta iarna să ne prindă nepregătiți”, a explicat prefectul Dan Nechifor.

 

Deja ai votat!