Campanie a poliției – ,,Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”

Cu câteva zile înainte de începerea anului școlar, polițiștii au lansat o campanie de informare încercând să-i conștientizeze pe părinți asupra responsabilităților pe care le au. „După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce fizic, la grădiniță/școală. Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, reamintește fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine”, este mesajul polițiștilor.

Sloganul sub care se va derula campania este „Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?” iar în perioada 1-10 septembrie a.c. , premergător începerii anului școlar 2021-2022, polițiștii din cadrul structurilor de prevenire a criminalității vor avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea virtuală.

Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

„Reamintim tuturor că siguranța copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinți, bunici sau reprezentanți ai instituțiilor abilitate să prevină delicvența juvenilă și să combată orice situație ce ar putea contribui la victimizarea minorilor”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de IPJ Botoșani.

 

Deja ai votat!