spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTLiceeni botoșăneni înscrişi într-un festival concurs de booktrailere

Liceeni botoșăneni înscrişi într-un festival concurs de booktrailere

Cinci eleve de la Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani au participat la Festivalul concurs de booktrailere Boovie, desfăşurat la Focşani, în judeţul Vrancea. Colegiul a fost reprezentat la cea de-a VI-a ediţie a festivalului de echipa „Noul Val”, formată din elevele de clasa a IX-a Ema Iurieți, Alexia Nădejde, Luciana Pădurariu, Denisa Strătulă și Bianca Țambaliuc.

În cadrul competiţiei botoşănencele au realizat trailerul cărții „Privighetoarea”, capodopera autoarei Kristin Hannah – o ficțiune istorică despre consecințele celui de -Al Doilea Război Mondial pentru toate femeile lăsate în urmă.

Echipa „Noul Val” a rămas în concurs la categoria Premiul de popularitate – care se va
acorda în urma votului publicului. Book-trailerele au fost postate de către organizatori pe canalul YouTube Boovie Festival. Vor fi luate în considerare doar voturile acordate de către cei abonați la canalul YouTube al Festivalului Boovie. Book-trailerul poate fi votat aici. Votul se încheie sâmbătă, 4 septembrie, ora 23:59.

Peste 200 de echipe din peste 30 de judeţe

Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 27-29 august 2021. La start s-au înscris 230 de echipe din 39 de județe ale țării și au finalizat realizarea în termen a trailerelor 161 de echipe din 27 de județe, Republica Moldova, Italia si Spania.

Marele premiu, în valoare de 5.000 de lei, a ajuns în acest an la Urlați, în județul Prahova, la Echipa „The Hit List” a Liceului Teoretic „Brâncoveanu Vodă”, pentru trailerul după romanul ”Toată lumina pe care nu o putem vedea”, de Anthony Doerr. La ediția din acest an au fost acordate peste 90 de premii în bani, însumând circa 10.000 de euro, precum și zeci de premii speciale în produse sau traininguri gratuite.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Grow Up Project și de Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret”, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, al Consiliului Local și Primăriei Focșani și al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, în calitate de parteneri.

Festivalul BOOVIE 2021 are 6 secțiuni: BOOVIE Kids (clasele V-VI), BOOVIE Junior (clasele VII-VIII), BOOVIE Liceu, BOOVIE+ (carte de nonficțiune), ExtRo BOOVIE (categorie destinată elevilor români din diaspora) și Trailerul de Buzunar.

În urmă cu şase ani, profesoara de limba şi literatura română Carmen Ion, de la Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani a iniţiat la nivel de liceu o competiţiei de book-trailere, denumită „Boovie” (de la Book şi Movie), pentru a stimula interesul pentru lectură al elevilor. Carmen Ion i-a convins pe elevi să citească, apoi le-a propus să facă booktrailere, folosind astfel tehnologia de care sunt legați toată ziua.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...