Secțiile de boli infecțioase au fost renovate pentru a primi din nou pacienți

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici și managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” au inspectat lucrările de investiții și reabilitare a secțiilor infecțioase adulți și pediatrie. „Consiliul Județean a pus la dispoziția Spitalului fondurile necesare pentru reabilitarea instalațiilor de oxigen și a celor electrice din cadrul celor două corpuri de clădire ale Secției de Infecțioase”, a precizat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Potrivit acesteia, lucrările pe secția destinată adulților au fost finalizate și s-a făcut igienizarea necesară, astfel încât s-au putut relua internările. Acum, saloanele pot asigura două surse de oxigen pentru pacienții în stare gravă, iar cadrele medicale pot oferi servicii la cele mai înalte standarde și în condiții de maximă siguranță.

Lucrări şi la secţia rezervată copiilor 

De asemenea au fost demarate lucrările de reabilitare a instalațiilor electrice și de oxigen şi din secția rezervată copiilor, iar potrivit contractelor, acestea vor trebui finalizate până la finele lunii octombrie. Reprezentanții CJ au promisiunea constructorului că va termina lucrarea înainte de termen, astfel încât și această secție să fie cât mai repede disponibilă.

Reprezentanții Spitalului și cei ai Consiliului Județean lucrează la un proiect prin care sumele cheltuite în cadrul acestei modernizări, aproximativ 1,6 milioane de lei, să fie recuperate din fondurile europene destinate luptei împotriva pandemiei de Covid.

„Folosim toate oportunitățile pe care le avem”

Managerul Spitalului Județean, Doina Caba, a precizat că lucrările de la Secția de Infecțioase nu sunt singulare și că, pe lângă proiectele cu finanțare europeană ce vizează Unitatea de Primiri Urgență și cele două ambulatoare, Pediatrie și Obstetrică-Ginecologie, în această vară s-au investit bani în ridicarea standardelor de calitate pe secțiile Chirurgie Generală, Medicală II și Oncologie. „Folosim toate oportunitățile pe care le avem pentru a moderniza secțiile Spitalului Județean și pentru a oferi cele mai bune servicii medicale posibile botoșănenilor. Am convingere că suntem pe drumul cel bun”, a spus Doina Caba.

Deja ai votat!