Botoșănenii cooptați în structurile de conducere ale Parlamentului au fost înlocuiți

Deputatul PSD de Botoșani Marius Budăi (foto dreapta) a pierdut, miercuri (n.r. – 1 septembrie a.c.), funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. În prima ședință din a doua sesiune ordinară a anului, parlamentarii au trebuit să aleagă noua structură de conducere a Camerei Deputaților. Astfel, după ce timp de două sesiuni parlamentare – decembrie 2020 și februarie 2021, respectiv februarie 2021 – septembrie 2021 – Marius Budăi a deținut funcția de vicepreședinte, la alegerile de miercuri el a fost propus de PSD pentru funcția de chestor.

La ședința de miercuri au participat 276 de deputați, din totalul de 330, iar la stabilirea funcțiilor s-a ținut cont de structura parlamentară. Astfel, președinte al camerei Deputaților va fi tot Ludovic Orban (PNL), ales pe toată durata legislaturii, însă noii vicepreședinți vor fi Sorin Grindeanu și Alexandru Rafila (PSD), Florin Roman (PNL) și Sorina Prună (USR). În schimb, funcțiile de secretari vor fi deținute de Daniel Suciu (PSD), Cristian Buican (PNL), Andrei-Răzvan Lupu (USR PLUS) și Ovidiu Ganț (minorități). Din Biroul Permanent al Camerei Deputaților vor mai face parte, în calitate de chestori, Marius Budăi (PSD) George Cristian Tuță (PNL), Antonio Andrușceac (AUR) și Denes Sereș (UDMR).

La Senat, președinte va fi tot Anca Dana Dragu (USR PLUS), iar vicepreședinți Vasile Dîncu, Gabriela Firea (PSD), Alina Ștefania Gorghiu și Nicolae Neagu (PNL). În schimb, funcțiile de secretar vor fi îndeplinite de Robert Cazanciuc (PSD), Eugen Pîrvulescu (PNL), Dan Ivan (USR PLUS) și Sorin Lavric (AUR). Pentru funcțiile de chestor au fost nominalizați Radu Oprea (PSD) Eugen Țapu Nazare (PNL), Sergiu Cosmin Vlad (USR PLUS) și Attila Laszlo (UDMR).

Și la Senat, singurul botoșănean aflat în Biroul Permanent a fost înlocuit. Este vorba de rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei (foto stânga). El a deținut din 22 decembrie 2020 funcția de vicepreședinte din partea PSD, dar acum a fost înlocuit de Gabriela Firea (PSD). Născut la Botoșani, Leonard Azamfirei a ajuns în Senat după ce a candidat din partea PSD în circumscripția Mureș.

 

Deja ai votat!