Copil la un pas de moarte din cauza unei butelii montate greşit

Un copil, în vârstă de trei ani a ajuns la spital cu arsuri grave, după ce o butelie montată greşit s-a aprins.

Incidentul a avut loc miercuri, în satul Cerneşti, comuna Todireni. Micuţa se afla în bucătăria casei, împreună cu mama ei. La un moment dat, femeia a vrut să gătească şi a încercat să aprindă aragazul, la care era ataşată o butelie abia montată. Din păcate, însă, racordul nu fusese bine făcut, astfel că în apropierea aragazului s-a acumulat o pungă de gaz, care s-a aprins instantaneu, cuprinzând-o pe fetiţa de trei ani, care era în apropiere.

Din fericire, mama a intervenit imediat şi a reuşit să stingă hăinuţele cuprinse de flăcări, după care a sunat la 112, cerând ajutorul cadrelor medicale.
Părinţii au plecat cu o maşină particulară, în întâmpinarea echipajului medical, ulterior fetiţa ajungând în siguranţă la Secţia de pediatrie. „Pacienta a ajuns la spital cu arsură prin flacără, de gradele I-II, la nivelul mâinii stângi, precum şi ambele picioare. Au fost toaletate rănile şi s-au acordat îngrijiri de specialitate”, a precizat un asistent din cadrul Centrului de Primiri Urgenţe Pediatrie.

Pompierii botoşăneni avertizează din nou populaţia, cu privire la improvizaţiile la instalaţiile de gaze, care se pot transforma în adevărate tragedii. Astfel aceşti sfătuiesc cetăţenii să verifice etanșeitatea conductelor de gaze doar cu emulsie de apă și săpun şi să asigure ventilarea permanentă a încăperilor în care sunt instalate aparate cu flacără deschisă, alimentate cu gaze naturale.

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!