Preot rănit grav într-un accident cumplit (video)

Un preot din judeţul Botoşani a fost transportat în stare gravă la Iaşi, după ce a fost victima unui accident rutier.

În vârstă de 44 de ani, preotul Gheorghiţă Pînzaru, de la Parohiei „Duminica Tuturor Sfinţilor” Corni, se afla la volanul unui autorusim Skoda, iar într-o curbă ușoară la dreapta, a intrat în coliziune cu un camion condus de un șofer de 33 de ani, care venea din direcția opusă. În urma impactului violent, Skoda a fost aruncată în afara carosabilului, iar preotul, aflat la volan, a rămas inconștient. Acesta a fost ulterior preluat de o ambulanță și transportat la Urgențe, însă din cauza stării grave, s-a decis transferul imediat la Iaşi. „Este vorba despre un pacient policontuzionat, prin accident rutier. Prezenta un traumatism cranian acut, cu un hematom cranian şi pneumotorax. A fost stabilizat în serviciul UPU, după care transferat la Neurochirurgie Iaşi”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Poliţiştii încearcă să stabilească şi modul de producere al accidentului, pentru că impactul dintre cele două autoturisme a avut loc foarte aproape de axum drumului, într-o curbă. Oamenii legii presupun că preotul a pătruns ușor pe contrasens, unde s-a izbit în partea din stânga faţă a autocamionului.

Potrivit cadrelor medicale, victima prezenta şi o halenă alcoolică în momentul în care i-a fost acordat primul ajutor la spital. Acesta însă nu a putut fi testat, astfel că poliţiştii nu pot stabili cu exactitate dacă a consumat sau nu băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. „Cercetările sunt efectuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor care au dus la producerea ccidentului. Bărbatul de 44 de ani nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest din cauza leziunilor suferite, însă i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemie. Cecrcetările sunt efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

 

Deja ai votat!