Teren cedat pentru o fermă didactică

Circa patru hectare de teren care au aparținut în trecut Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) vor ajunge la Liceul tehnologic „Demostene Botez” din Trușești. Este vorba de o suprafață totală de 40.800 mp, situată în extravilanul comunei Trușești, care nu mai era utilizată de instituție.

Cum DGASPC a renunțat definitiv la dreptul de administrare a terenului, Consiliul Județean (CJ) Botoșani a decis să predea suprafața respectivă comunei Trușești, pentru a fi predată liceului, amplasamentul fiind chiar în proximitatea unității de învățământ. Liceul intenționează să înființeze o fermă didactică pentru culturi de câmp, unde să efectueze practica cu elevii de la profilul agricol, în cadrul unui program finanțat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin care s-a achiziționat și un tractor, dar și mai multe utilaje agricole.

Predarea terenului ar urma să aibă loc în maxim 30 de zile, așa încât unitatea de învățământ să poată demara cât mai repede procedurile pentru înființarea microfermei.

 

Deja ai votat!