Accident provocat de un șofer beat criță

foto arhivă - șoferii prinși băuți la volan se aleg și cu permisul de conducere suspendat

Unii șoferi nu se pot abține să nu mai urce la volan, după ce au consumat băuturi alcoolice. O dovedește un caz petrecut joi, pe 2 septembrie a.c., când un șofer botoșănean, care a plecat cu mașina cu toate că era beat criță, a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale.

În vârstă de 43 de ani, acesta conducea un autoturism pe strada Săvenilor, la intrarea în municipiu dinspre Răchiți, iar înainte de intersecția cu strada Cișmea s-a izbit cu mașina în autoturismul care circula în fața sa, condus de un tânăr de 21 de ani. Coliziunea dintre cele două mașini s-a soldat numai cu pagube materiale, însă, în momentul în care șoferul de 43 de ani a coborât să evalueze pagubele, martorii au simțit un miros de alcool. Așa se face că cineva a sunat la 112, iar la fața locului au ajuns și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani.

„Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată în cazul bărbatului de 43 de ani fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. Prin urmare, șoferul turmentat s-a ales cu un dosar penal, urmând să fie cercetat pentru conducere sub influența alcoolului. Totodată, polițiștii i-au reținut și permisul de conducere, bărbatul neavând dreptul să mai urce la volan până la finalizarea cercetărilor.

 

Deja ai votat!