Braconieri lăsați fără plase. 700 metri de plase monofilament îndepărtate din râul Prut de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră botoșăneni au depistat, pe suprafața râului Prut, aproximativ 700 metri de plase monofilament, care au fost îndepărtate de pe luciul de apă. În ultima săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Stânca și Rădăuți Prut, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut, cu ambarcațiile din dotare, au observat plase de pescuit, în lungime totală de aproximativ 700 metri, de tip monofilament, ce aveau ochiul de plasă sub dimensiunile admise de lege.

„Lucrătorii noștri au îndepărtat plasele de pescuit din apă, fiind ridicate în vederea cercetărilor, iar peștii prinși în ele au fost redați mediului natural acvatic”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În toate aceste cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de producere, import, deținere, comercializare sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

 

Deja ai votat!