Botoșăneancă premiată la Gala Tânărului Actor Hop

Diana Raluca Amitroaie, o tânără actriță din Botoșani, selectată în cursa finală a Galei Tânărului Actor Hop 2021, a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, pentru „Andrisantul Necunoscut”. Premiul a fost anunțat de coregraful Gigi Căciuleanu.

„Tema din acest an mi s-a părut foarte incitantă. Așa că am vrut să-mi încerc norocul și să îmi întrec limitele, sărbătorind absolvirea facultății printr-o provocare față de mine, de cât pot eu să duc și câte pot să mai descopăr despre mine. Am realizat odată cu acest moment făcut pentru preselecții cât de bine e să te lași uneori dus de val, să te bucuri de proces și să îți iubești chiar și greșelile. A fost un întreg univers în spate. Mă bucur foarte mult că am ocazia să merg mai departe cu ce am propus și să mă bucur de ochii celor care vor fi la Alba Iulia în Septembrie, și mai ales că voi fi privilegiată să joc în fața unor suflete, și nu doar în fața unei camere”, declara recent Diana Raluca Amitroaie.

Diana Raluca Amitroaie, absolventă a Universității Naţionale de Arte „George Enescu” Iaşi, a fost selectată în urma preselecției care s-a desfășurat pe baza înregistrărilor video trimise online până pe 15 iulie. Din juriu au făcut parte Ioana Bogățan (actriţă), Ala Menșicov-Vutcărău (actriță), Mihai Constantin (actor), Rodica Mandache (actriță) și Vava Ștefănescu (coregrafă).

Cea de-a 24 ediție a Galei Tânărului Actor Hop s-a desfășurat la Alba Iulia, în perioada 2-4 septembrie, tema ediției fiind Teatru Coregrafic, iar motto-ul, Caragiale- o lume în mișcare. Gala HOP este organizată de Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România.

 

Deja ai votat!