Internat în spital, după un accident bizar

Tânărul din Botoșani, care la începutul lunii iunie a.c. a avariat mai multe mașini pe drumul dintre Lețcani și municipiul Iași, ar putea fi internat în spital, la cererea anchetatorilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au formulat o cerere în instanță în cursul zilei de vineri, 3 septembrie a.c., iar magistrații urmează să se pronunțe. Internarea medicală provizorie este prevăzută în Codul penal și constituie în fapt o măsură preventivă. În acest cadru, anchetatorii pot cere realizarea unei expertize medico-legală psihiatrică, care să stabilească dacă faptele au fost comise cu discernământ. Dacă după dispunerea măsurii s-a produs însănătoșirea ori a intervenit o ameliorare a stării sale de sănătate care înlătură starea de pericol, judecătorul de drepturi și libertăți dispune efectuarea unei noi expertize medico-legale psihiatrice în vederea ridicării măsurii aplicate.

Măsura nu este întâmplătoare întrucât, după evenimentele petrecute pe 1 iunie a.c., tânărul a fost testat pentru a se vedea dacă era sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, ori analizele efectuate atunci au arătat că acesta nu consumase nicio substanță interzisă. Prin urmare, anchetatorii au luat încă de atunci în calcul posibilitatea ca botoșăneanul să fi trecut printr-un episod de delir, care putea fi începutul unei afecțiuni de natură psihică, și au solicitat un punct de vedere din partea specialiștilor de la Institutul de Psihiatrie „Socola”.

În vârstă de 23 de ani, Claudiu R., din Botoșani, a plecat pe 1 iunie a.c. spre Lețcani pentru a merge la un prieten. Din motive încă necunoscute, tânărul a urcat la un moment dat la volanul unui autoturism Skoda Octavia, care fusese lăsat cu cheile în contact în fața imobilului din Lețcani, și a plecat într-o goană nebună spre Iași. Pentru că mergea în zigzag, Claudiu R a lovit mai multe autoturisme care i-au ieșit în cale, pe drumul european 583, după care și-a continuat drumul până în municipiul Iași. În apropierea intersecției de la fosta autogară, el a lovit un BMW, în accident fiind avariate alte patru autoturisme. După impact, Claudiu R. a încercat să plece din nou de la locul accidentului, dar, întrucât parbrizul mașinii era fisurat, a abandonat mașina și a luat-o la fugă, cu toate că era desculț. Înscris la cursurile de master la o universitate din Iași, tânărul a fost imobilizat de polițiști și dus la Secția 2 de Poliție Iași, unde a început să se manifeste violent. Pentru a fi liniștit și pentru a nu exista riscul de a răni pe cineva, tânărul a fost ridicat de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) și condus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, unde i-au fost recoltate probe biologice. Polițiștii ieșeni efectuează cercetări împotriva acestuia pentru furtul autoturismului Skoda și fugă de la locul accidentului.

 

Deja ai votat!