Ample controale în județ. Un club și-a sistat temporar activitatea

foto arhivă - forțele de ordine obișnuiesc să organizeze controale în sistem integrat

În perioada 3-5 septembrie a.c., polițiștii botoșăneni au organizat o acțiune pe raza județului Botoșani, în sistem integrat cu jandarmi și pompieri. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea și liniștea publică și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul cetățenilor.

Astfel, peste 130 de efective au fost angrenate în desfășurarea activităților, în timpul controalelor fiind legitimate peste 700 de persoane, controlate 190 de autovehicule dar și 57 de unități economice. „În urma neregulilor constatate au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 88.000 de lei. Dintre acestea, 51 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61 din 1991 privind încălcarea normelor de conviețuire socială, 21 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier și două sancțiuni în valoare de 30.000 de lei, pentru nerespectarea O. U. G. 28 din 1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

De asemenea, în urma controlului efectuat la un club din municipiul Botoșani s-au constatat nereguli privind implementarea măsurilor de siguranță pentru apărarea împotriva incendiilor, administratorii hotărând sistarea temporară a activității. În fapt, la ora efectuării controlului, aceștia nu au putut prezenta documentele aferente și s-a stabilit ca reprezentanții unității să aducă actele cu pricina până miercuri, 8 septembrie a.c.

 

Deja ai votat!