Asfalt pe primul sector din „Drumul Mănăstirilor”

Constructorul care a preluat modernizarea „Drumului Mănăstirilor” a reușit să toarne asfalt pe o mică porțiune din viitoarea șosea care va lega comuna Vorona de comuna Coșula. „Avem promisiunea că până la începerea sezonului rece se va ajunge cu asfalt până la ieșirea din Oneaga. Totul ține de condițiile meteo”, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, care împreună cu vicepreședintele CJ, Dorin Birta și directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Gheorghian, a verificat stadiul lucrărilor.

Vicepreședintele Dorin Birta s-a declarat și el mulțumit de lucrările făcute. „Ambiția noastră este ca, în cel mai scurt timp, să avem o infrastructură la nivelul celor mai dezvoltate județe și de aceea lucrăm pe drumuri din toate zonele județului”, a declarat Dorin Birta.

Lung de numai 12,7 kilometri, „Drumul Mănăstirilor” este de fapt drumul județean 208H, care face legătura între Vorona – Oneaga – Pădureni (comuna Coșula), asigurând legătura între Sihăstria Voronei și Mănăstirea Coșula. Lucrările de modernizare au demarat inițial în 2017, dar ulterior constructorul a renunțat la contract. Așa se face că CJ a reluat licitația, lucrările fiind adjudecate de o asociere de firme. Investiția este cofinanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II și bugetul CJ. Valoarea actualizată a proiectului este de 38 de milioane de lei, dintre care CJ va suporta 15 milioane de lei.

 

Deja ai votat!