Falsuri pregătite să fie „livrate” în Cehia, descoperite în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit două documente de identitate cu însemnele autorităților române, care s-au dovedit a fi false. Suspecții sunt doi tineri, unul din Republica Moldova, iar celălalt din Ucraina, care vor fi cercetați pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. Ambele cazuri au fost descoperite la sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca.

În primul caz, S.S., un tânăr de 21 de ani, din Ucraina, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, el fiind pasager al unui autocar ce efectua o cursă ocazională. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit, ocazie cu care a fost descoperită, în borseta personală, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia unei alte persoane de sex masculin. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui act autentic, fiind fals total.

Celălalt caz a fost descoperit duminică, pe 5 septembrie a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 de ani, ce dorea să intre în România, în calitate de șofer al unui microbuz. Și de această dată, după efectuarea controlului amănunțit, a fost descoperită, în borseta personală, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia unei persoane de sex feminin, polițiștii de frontieră stabilind în urma verificărilor specifice efectuate că și acest document nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. „Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că doreau să predea cele două cărți de identitate unor persoane aflate pe teritoriul Republicii Cehe”, a precizat Tatiana Radu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

 

Deja ai votat!