40 de persoane au fost diagnosticate cu Covid în ultimele 24 de ore. Două localităţi au trecut de pragul de două cazuri la mia de locuitori (video)

Valul patru al pandemiei se resimte tot mai puternic la Botoşani. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 40 de persoane diagnosticate cu Covid, adică atât cât au fost în perioada 15 iulie-14 august. Cel mai mare număr de bolnavi a fost înregistrat în rândul locuitorilor din municipiul Botoşani, respectiv 11.

Situația începe să fie destul de urâtă la Botoșani. Această tulpină Delta, care este prezentă și în județul Botoșani, este extrem de contagioasă și foarte contagioasă la copii și tineri. Se transmite destul de ușor, iar în momentul de față avem toate locurile ocupate pe zona COVID în municipiul Botoșani”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoșani.

Din cauza numărului mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2 patru dintre localităţile din judeţ au intrat în scenariul galben după ce a fost depăşit pragul de 1,5 bolnavi la mia de locuitori. Este vorba despre Roma cu 2,80, Corni cu 2,28, Mileanca cu 1,94 şi Ibăneşti cu 1,59. La nivelul municipiului Botoşani rata de infectare este de 0,54 de cazuri la mie de locuitori după ce în ultimele două săptămâni au fost depistaţi 64 de bolnavi. La nivel judeţean indicele este de 0,36.

Numărul total de bolnavi infectaţi cu SARS-Cov-2 de la debutul pandemiei a ajuns la 14.386 de cazuri. Dintre aceștia, 13.431 persoane au fost declarate vindecate, iar alte 710 au pierdut lupta cu boala. La nivelul judeţului, în prezent, sunt active 245 cazuri de Covid.

 

Deja ai votat!