Botoşănean răpus de Covid după vaccin (video)

Un botoşănean, în vârstă de 49 de ani, a murit, în weekend, pe secţia de reanimare, după ce a fost diagnosticat cu Covid. Acesta este primul deces înregistrat la Botoşani în cazul unei persoane care a prezentat un certificat de vaccinare.

Bărbatul s-a prezentat la spital în cursul zilei de vineri, cu o stare generală foarte proastă şi cu insuficienţă respiratorie. Acesta se întorsese din Italia în urmă cu câteva săptămâni şi a stat acasă, în ciuda stării pe care o avea şi a simptomelor de Covid. Bărbatul a apelat abia vineri serviciul 112, cerând ajutorul cadrelor medicale. La locuinţa acestuia a ajuns un echipaj de ambulanţă, iar cadrele medicale l-au transportat la urgenţe. Bărbatul a ajuns la spital în stare critică, iar medicii nu au mai putut face nimic, la scurt timp acesta intrând în stop cardio-respirator chiar în Urgenţe, unde a şi decedat.

Potrivit autorităţilor sanitare, bărbatul avea certificat cu schema completă de vaccinare, finalizată în urmă cu mai bine de două luni. Alte patru persoane din anturajul acestuia au fost ulterior diagnosticate cu Covid, fiind în prezent la domiciliu. „Pacientul a stat extrem de mult la domiciliu. Vaccinul te protejează şi fiecare organism post vaccinare produce anticorpi, însă numărul acestora este diferit de la o persoană la alta. În cazul acestui pacient el nu avea alte boli declarate, însă nu ştim dacă într-adevăr el a fost vreodată la medic deoarece nu avea un istoric medical”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Deja ai votat!