Contrabandiștii nu se mai tem nici de gloanțe. Captură de țigări la frontiera cu Ucraina (VIDEO)

Polițiștii de frontieră de la Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) Dorohoi au confiscat luni, 6 septembrie a.c., 7.500 de pachete cu țigarete de contrabandă în apropiere de localitatea Baranca (comuna Cristinești). Deși polițiștii de frontieră au făcut uz de armă, doi contrabandiști au reușit să fugă și au trecut ilegal frontiera spre Ucraina.

Totul a plecat de la un schimb de informații cu autoritățile de frontieră din Ucraina, când mai multe echipaje ale SPF Dorohoi au descind la granița cu Ucraina și au surprins doi bărbați care nu își justificau prezența în zona de frontieră. Polițiștii de frontieră i-au somat, însă suspecții au fugit în direcții diferite. Atunci, cei din echipaj au scos pistoalele și au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, dar, profitând de configurația terenului, suspecții au reușit să ajungă pe teritoriul Ucrainei. „În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, a arătat Tatiana Radu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În imediata apropiere, polițiștii de frontieră au descoperit 16 colete voluminoase, iar în urma examinării preliminare s-a constat faptul că acestea conțin țigări. „La inventariere, a rezultat cantitatea de 150.000 de țigarete (n.r. – 7.500 de pachete), în valoare de 75.000 de lei, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor”, a adăugat Tatiana Radu.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și intrarea sau ieșirea din țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizarea anchetei urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

 

Deja ai votat!