Bărbat mort în condiții misterioase

Un dorohoian a murit în spital în Bacău, după ce a fost găsit în comă pe stradă, prezentând urmele unei agresiuni.

Totul s-a petrecut în urmă cu o săptămână, în municipiul Dorohoi, când tânărul, în vârstă de 34 de ani, a fost găsit în comă profundă pe o stradă, în miez de noapte, de către un trecător, care a sunat la 112, cerând ajutorul cadrelor medicale.

La fața locului s-au deplasat o amblanţă, iar cadrele medicale l-au transportat pe bărbat la Spitalul Dorohoi, iar ulterior la Urgențe la Botoşani. „Un pacient, de 34 de ani, găsit inconştient, în stare comatoasă, pe o stradă din Dorohoi. Prezenta un hamatom cranian acut stâng, comă profundă, cel mai probabil ca urmare a unei agresiuni, cu semne de agresiune. A fost intubat şi transferat la secţia de neurochirurgie din Bacău”, a precizat un medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Din cauza stării grave în care era, bărbatul a avut nevoie de un transfer într-o clinică de neurochirurgie, cea mai apropiată secţie cu paturi disponibile fiind la Bacău. Din păcate, starea tânărului a continuat să se agraveze şi din cauza drumului lung pe cale terestră, astfel că la câteva zile de la transfer acesta a decedat.

Anchetă deschisă de polițiști

Unitatea sanitară a comunicat Inspectoratului de Poliție Județean decesul bărbatului, fiind socliitată efectuarea unei autopsii, care să stabilească cu exactitate cauza decesului. „Se efectează cercetări cu privire la împrejurarile care au condus la deces. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar în funcţie de rezultatele autopsiei vor fi dispuse măsurile procedurale”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul e cuvânt al IPJ Botoşani.

Rezultatele preliminare nu i-au putut, însă lămuri pe legiştii de la Bacău, aceştia găsind urme de violenţă, dar nereuşind să stabilească exact dacă acestea au dus la comă şi la deces. Astfel, medicul legist de la Bacău a solicitat mai multe documente cu privire la împrejurările în care a fost găsit bărbatul, urmând să comunice poliţiştilor concluziile exacte în perioada următoare.

-Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!