Camion abandonat în curtea IPJ Botoșani. Polițiștii au cerut ajutorul judecătorilor

Situație inedită pentru polițiștii botoșăneni, care au apelat la instanța de judecată pentru a legaliza situația unui camion indisponibilizat în urmă cu ceva timp. Astfel, în timpul unei misiuni, polițiștii au indisponibilizat mastodontul care făcea obiectul unui dosar penal. Cercetările s-au terminat, iar la sfârșitul anchetei mașina ar fi trebuit să fie restituită. Doar că a urmat o surpriză – proprietarul nu a mai dat niciun semn.

„La finalizarea cercetărilor, proprietarul nu a mai venit să-l ia, deși a fost informat cu privire la acest aspect”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. Cazul este primul de acest gen din ultimii ani, însă situația trebuia reglementată din punct de vedere legal. Astfel, în baza Codului penal, polițiștii au solicitat trecerea bunului în proprietatea statului, pentru a putea fi valorificat.

„Potrivit legii, dacă în termen de 6 luni de la primirea încunoștințării persoanele chemate nu se prezintă pentru a le primi, lucrurile trec în proprietatea statului”, a adăugat Delia Nenișcu. Doar că acest lucru se face prin intermediul unei decizii a instanței de judecată, iar reprezentanții IPJ au trebuit să se adreseze Judecătoriei.

Acțiunea a fost deschisă marți, pe 7 septembrie a.c., așteptându-se acum hotărârea magistraților. După acest pas, camionul va ajunge la Agenția Națională de Administrare Fiscală, care va încerca să-l valorifice, iar dacă va exista vreun cumpărător, banii obținuți ar urma să rămână în vistieria statului.

 

Deja ai votat!