Contrabandiști de țigări reținuți cu focuri de armă, după o urmărire prin pădure

Zeci de mii de pachete cu țigări de contrabandă au fost confiscate, cu focuri de armă, de polițiștii de frontieră botoșăneni. În urma operațiunii, trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați instanței, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totul s-a întâmplat marți, pe 7 septembrie a.c.,când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani împreună cu cei din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Botoșani, acționând în vederea valorificării unor informații, ca urmare a schimbului de date cu autoritățile de frontieră din Ucraina, au organizat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigarete, în zona de competență. La un moment dat, cei din patrule au observat prin pădure, pe direcția localității de frontieră Baranca, trei persoane care transportau în spate colete voluminoase.

La somațiile polițiștilor de frontieră, suspecții au abandonat coletele și au încercat să fugă. Atunci, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare și au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, reușindu-se reținerea celor trei persoane.

„În urma executării activităților polițienești, în imediata apropiere, polițiștii de frontieră au descoperit 13 colete voluminoase, fiecare conținând câte patru baxuri cu țigări. La inventariere, a rezultat cantitatea de 520.000 de țigarete (n.r. – 26.000 de pachete), în valoare totală de 270.000 de lei, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor”, a arătat Tatiana Radu, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoșani.

Față de cei trei suspecți a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și intrarea sau ieșirea din țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

 

Deja ai votat!