Hram la mănăstirea Vorona

btr

Astăzi, de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, mănăstirea Vorona își serbează hramul. Astfel, sute de credincioși s-au adunat în incinta mănăstirii pentru a participa la Sfânta Liturghie de Hram oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

De la ora 12.30 și până diseară se va desfășura cea de-a 46-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor, renumitele „Serbările Pădurii”. În cadrul festivalului vor fi prezenți artiști, dar și formații artistice. Printre invitați se află Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Ion Paladi, Margareta Clipa, Ionuț Langa și Constantin Bahrin.

De la ora 20:30, la Centrul Cultural Vorona va avea loc un eveniment dedicat tinerilor, iar pe scena special amenajată vor urca formațiile Etno și Leya D.

Evenimentul religios va continua și mâine, 9 septembrie, când la Mănăstirea „Sihăstria Voronei” va avea loc Sfânta Liturghie de Hram oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ierarhi de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei. De asemenea, pelerinii vor putea să se închine la moaștele Sfântului Onufrie de la Sihăstria Voronei.

De asemenea, ieri s-a desfășurat Concursul pentru copii și tineri „Moștenite din Bătrâni”, ediția a 37-a, la care au participat tineri soliști vocali și instrumentiști din zona Moldovei.

Deja ai votat!