Ziua Națională a Republicii Armenia, marcată la Botoșani

Pentru a marca Ziua Națională a Republicii Armenia, care este sărbătorită anual pe 21 septembrie, Uniunea Armenilor din Botoșani pregătește o serie de evenimente culturale. Astfel, pe 15 septembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc proiecția de film „Tipografic majuscul”, în regia lui Radu Jude, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri pe marginea acestui film cu actorul principal, Șerban Lazarovici.

Botoșănenii pot urmări două proiecții de filme și pe 16 septembrie de la ora 17.00. Este vorba despre „Când moartea întârzie să apară”- povestea lui Harutiun Fringhian prezentată de Varujan Vosganian în „Cartea șoaptelor”- de Arminee Vosganian și despre „Strunga”- un film despre orfelinatul de la Strunga unde în anul 1923 au sosit peste 200 de copii armeni orfani.

Și pe 17 septembrie de la ora 17.00 va putea fi vizualizată proiecția filmului „Bucovina, țara iubirii adevărate” realizat de Florin Kevorkian. După acest moment va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul și actorul Florin Kevorkian.

Seria de evenimente se va încheia pe 18 septembrie va avea loc vernisajul expoziției lucrărilor din cadrul concursului „Andronic Taranu” 2021-ediția a III-a, dar și expoziția de fotografie „Amintiri din Botoșaniul de odinioară”, unde botoșănenii vor putea admira fotografii din colecția Profesorilor Gheorghe Stanciu si Alexandru Hriscu. Evenimentele se vor desfășura la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”, începând cu ora 11.00.

Deja ai votat!