Casa George Enescu de la Liveni va putea fi vizitată şi virtual

Casa Memorială „George Enescu”, de la Liveni, va fi inclusă în proiectul „Muzee de la sat”, care presupune realizarea unor tururi virtuale 3D pentru instituțiile de cultură din mediul rural. De asemenea, reprezentanţii Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află şi Muzeul Judeţean de care aparţine şi Casa Memorială „George Enescu”, au anunţat că şi-au dat recent acordul pentru ca una dintre cele mai mari televiziuni culturale din Europa, respectiv ARTE, să realizeze un documentar la Liveni.

Casa Memorială „George Enescu” de la Liveni va fi restaurată și consolidată în cadrul unui proiect transfrontalier, în valoare de aproximativ jumătate de milion de euro, care presupune refacerea completă a clădirii, a împrejmuirii și a tot ce înseamnă dotări, utilități, apă canalizare și încălzire. De asemenea, va fi amplasată o scenă unde vor avea loc activități cu publicul. „Sperăm că acest proiect va repune în centrul atenției Casa «George Enescu»”, declara în urmă cu aproximativ un an Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Județean.

Clădirea Casei Memoriale „George Enescu” nu a mai fost reabilitată din anii ’90, dar nici atunci nu au fost lucrări de anvergură. Multe dintre acestea au fost făcute de muzeografi și alți angajați ai instituției.

Deja ai votat!