Este oficial. Subprefectul USR-PLUS Magda Oleniuc părăsește Instituția Prefectului

Magda Oleniuc - foto stânga

Ordinele emise de premierul Florin Cîțu privind eliberarea din funcție a prefecților și subprefecților sprijiniți de USR-PLUS au fost publicate în Monitorul Oficial. Prin urmare, mandatul subprefectului Magda Oleniuc a încetat începând de astăzi. „Ordinul a intrat în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial. Prin urmare, voi merge mâine (nr. – vineri, 10 septembrie a.c.) pentru a preda cheile de la birou și toate celelalte lucruri”, a spus Magda Oleniuc, care a adăugat că după această eliberare din funcție va reveni la activitatea derulată anterior, adică cea de antreprenoriat, ea fiind implicată într-un start-up. „Aveam niște proiecte dezvoltare. Îmi voi continua așadar proiectele pe zona aceasta”, a adăugat Magda Oleniuc.

Cât privește activitatea în administrație, cel puțin pentru viitorul apropiat fostul subprefect nu are speranțe. „Cât mă privește pe mine ca persoană, nu sper la o revenire. Eu sper în găsirea unei soluții benefică pentru toată lumea. Lucrurile trebuie să funcționeze și eu cred că cei care ne-au ales sunt interesați mai mult de faptul că un euro a ajuns la aproape 5 lei, că factura la energia electrică aproape că s-a dublat. Și sunt lucruri mult mai importante de rezolvat decât aspectul acesta. Cine ia măsuri, trebuie să și le asume până la capăt și trebuie să aibă o imagine de ansamblu. E o oportunitate, e o șansă unică pentru o coaliție de Dreapta să demonstreze că reformele pe care le-au propus în planul de guvernare sunt cele care vor da rezultate”, a adăugat Magda Oleniuc.

Informația privind eliberarea din funcție a subprefectului USR-PLUS a fost confirmată și de prefectul Dan Nechifor, care a precizat că funcția va rămâne vacantă, iar toate prerogativele deținute de Magda Oleniuc vor fi preluate de el. „Ne vom continua activitatea”, a spus prefectul Dan Nechifor.

În urma ședinței de Guvern de joi, 9 septembrie a.c., primul ministru Florin Cîțu a dispus eliberarea din funcție a 14 prefecți și 28 de subprefecți susținuți de USR-PLUS. Este vorba de prefectul Capitalei, Alin Stoica, și de prefecții din județele Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Timiș, Tulcea și Vaslui. Totodată, au fost eliberați din funcții 28 de subprefecți din județele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț (2), Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Vâlcea.

 

 

Deja ai votat!