Şef nou la jandarmi

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani are începând de astăzi un nou şef. Astfel, în urma promovării concursului desfăşurat la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, funcţia de inspector şef va fi ocupată de colonelul Boariu Cristian-Iulian.

Ceremonia militară de predare-primire a Drapelului de Luptă şi a comenzii unităţii s-a desfășurat astăzi, 10 septembrie. La eveniment au participat colonelul Mastan Alin-Ionel – inspector general al Jandarmeriei Române, prefectul Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, primarul municipiului Cosmin Andrei, precum și șefi ai unor instituții publice cu care inspectoratul cooperează în executarea misiunilor.

Colonelul Boariu Cristian-Iulian a preluat comanda unităţii de la colonelul Feciuc Cristian-Ovidiu, care a asigurat interimatul după trecerea în rezervă a colonelului Onofrei Dobrin-Cristian, în luna aprilie 2021. Noul inspector şef are 43 de ani şi activează în cadrul Jandarmeriei Române din anul 2001, după absolvirea Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” București ocupând diverse funcţii de execuţie şi comandă în Ministerul Afacerilor Interne. De asemenea, în anul 2011 a participat la misiunea internațională ISAF (Forța Internațională pentru Asistență și Securitate NATO) din Afganistan.

Din luna decembrie 2016 și până în prezent, colonelul Boariu Cristian-Iulian a ocupat funcția de prim-adjunct al inspectorului șef în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Deja ai votat!