Septuagenară prădată, ziua în amiaza mare, în Piața centrală. Suspecții au fost prinși de jandarmi

Foto arhivă - hoții acționează în Piața centrală, profitând de aglomerație

O septuagenară a fost prădată, ziua în amiaza mare, de doi hoți care acționau în Piața centrală a municipiului Botoșani. Femeia a mers astăzi în piață, iar la un moment dat s-a simțit împinsă și a dus instinctiv mâna la buzunarul hainei în care avea 970 de lei. Când a realizat că nu mai are nicio bancnotă, femeia s-a uitat imediat în jur și a observat doi indivizi care o luaseră la picior și încercau să dispară din zonă.

 

Septuagenara a strigat după ajutor, iar un echipaj de jandarmi aflat în apropiere a intervenit imediat. În baza semnalmentelor, jandarmii au pornit în urmărirea hoților, iar în sprijinul lor a venit un alt echipaj mobil de jandarmi, anunțat prin stația radio. După nici două minute, suspecții, doi tineri în vârstă de 23, respectiv 15 ani, au fost prinși în Centrul vechi al municipiului.

 

„În urma controlului corporal, asupra celor doi a fost găsită întreaga sumă sustrasă cu puțin timp în urmă, neexistând nici o îndoială asupra provenienței. Jandarmii le-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar banii au fost restituiți femeii păgubite”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Actele procedurale vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea competentei soluționări.

 

Deja ai votat!