joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTO nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS va fi lansată de...

O nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS va fi lansată de Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat. Astfel, în perioada 13 septembrie – 1 octombrie persoanele fizice rezidente și nerezidente, care au peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere titluri de stat denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

Potrivit comunicatului MF, băncile partenere sunt BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română şi BRD – Groupe Societe Generale.

Titlurile de stat în lei au scadenţe de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 3,25% şi respectiv de 3,75%, iar cele în euro au scadenţă de 5 ani şi dobândă anuală de 1,60%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

„Ministerul Finanţelor continuă emisiunile de titluri de stat destinate populaţiei prin intermediul Programului FIDELIS. Investitorii trebuie să ştie ca acest instrument de economisire oferă dobânzi avantajoase şi este un mijloc de economisire atractiv atât în lei cât şi în euro, pentru care nu se percep comisioane în procesul de subscriere, iar câştigurile de capital şi a veniturilor din dobânzi sunt neimpozabile. Prin continuarea emisiunilor de titluri de stat în cadrul acestui program, Ministerul Finanţelor îşi reconfirma angajamentul de a oferi persoanelor fizice opţiuni atractive de economisire, concomitent cu diversificarea surselor de finanţare a statului”, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor, potrivit agerpres.ro.

Titlurile de stat destinate populaţiei sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa secundară interbancară.

Deţinătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare şi care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Titlurile de Stat sunt mai exact un instrument financiar prin care o persoană împrumută bani statului pentru o anumită perioadă de timp pentru ca acesta să-și poată desfășura activitatea. Drept „răsplată” pentru ajutorul oferit, statul va plăti o dobândă pentru acei bani.
Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...