spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTCampania umanitară „Prima zi de Școală” a ajuns la final » 12.100...

Campania umanitară „Prima zi de Școală” a ajuns la final » 12.100 lei strânși în urma licitației tricourilor jucătorilor FC Botoșani! (Galerie FOTO)

Campania umanitară „Prima Zi de Școală” în care FC Botoșani s-a implicat în vara acestui an a ajuns la final.

În urma licitației pentru fiecare tricou al jucătorilor FC Botoșani, care s-a derulat în tot acest timp pe pagina oficială de Facebook a clubului, s-a strâns suma de 12.100 lei! Cel mai râvnit a fost tricoul lui Andrei Patache. Având în vedere cererea imensă pentru tricoul său, jucătorul emblematic al FC Botoșani a mai cedat în scop caritabil alte două tricouri, suma totală colectată pe cele trei tricouri ale sale ajungând la 1.900 de lei!

Imagini emoțioante proiectate pe tabelă în pauză la FC Botoșani – CFR Cluj!

Voluntarii, coordonați de Narcis Drețcanu, au ajuns în câteva locații aducând un zâmbet pe chipruile copiilor care au primit ghiozdane și rechizite, pentru a putea începe cu dreptul „Prima Zi de Școală”.

În pauza meciului câștigat de FC Botoșani cu CFR Cluj, scor 1-0, pe tabela de marcaj au fost proiectate imagini din cadrul campaniei umanitare „Prima Zi de Școală”, instantaneele surprinse fiind emoționante.

„E prima zi de şcoală şi pentru copiii din sate uitate de lume. Numai că pe ei nu prea îi bagă nimeni în seamă. Dorm puţin, pentru că drumul până la şcoală e lung. Şi-au adunat din timp rechizite pentru care părinţii au rupt de la gură să le cumpere. Puţine, dar cu atât mai îndrăgite. Îmbracă uniformele curate, poate aceleaşi ca anul trecut. De cele mai multe ori nici nu au uniforme pentru că  sunt mult prea scumpe şi părinţii nu şi le permit. Se îndreaptă cu emoţie ţinându-se de mână către şcolile în care au învăţat cândva până şi bunicii lor.  Clădirile stau într-o rână, cu o spoială de tencuială nouă pe exterior în cele mai bune cazuri. Clasele îi aşteaptă obosite, cu bănci bătrâne care poartă scrijelite în scândură gânduri demult uitate, cu podele tocite de atâtea perechi de ghete ce-au călcat vreodată pe ele, cu pereţi coşoviţi  purtând tablouri şi citate vechi, atât de vechi că nici ei nu le mai citesc, le-au învăţat pe dinafară. Aici părinţii nu au ce să investească. Abia îşi duc traiul de azi pe mâine, sau consideră că aşa cum au învăţat ei să scrie şi să citească, vor învăţa şi odraslele lor”, a scris Narcis Drețcanu pe o rețea proprie de socializare, adăugând că voluntarii vor face fericiți și alți copii în zilele care vor urma.

Vă reamintim că proiectul „Prima zi de Școală” a fost organizat la inițiativa jurnalistului cotidianului „Monitorul de Botoșani”, Cristian Prisacariu, ofițerul de presă al clubului, a lui Cristi Bursuc, agentul de marketing al grupării locale și a lui Narcis Drețcanu, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii, implicat în nenumărate acțiuni de acest gen.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...