Inedit! La 173 de ani de existență, pompierii au făcut fericiți tot atâția copii

Anul acesta, Ziua Pompierilor a coincis cu începerea noului an școlar, iar reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de urgență (ISU) Botoșani au dorit să marcheze evenimentul într-un mod special. La 173 de ani de existență, tot atâția copii din județ, care provin din familii cu posibilități financiare reduse, au primit ghiozdane și rechizite de la pompierii botoșăneni.

Astfel, reprezentanții ISU Botoșani i-au vizitat în localitățile Balta Roșie, Ripiceni, Răuseni, Albești, Mihălășeni, Unțeni, Nicșeni, Săveni, Sârbi, Coțușca, Dorohoi și Dersca. „Pe lângă emoția întâlnirii cu eroii lor, copiii, mulți dintre ei însoțiți de părinți, s-au arătat bucuroși de începere școlii, dar și de faptul că vor avea ghiozdane noi și tot ceea ce le trebuie pe timpul orelor de curs, astfel încât să poată învăța în liniște. În acest mod, la rezultatele muncii salvatorilor botoșăneni, care au ca deviză „curaj și devotament”, s-a adăugat și certitudinea că toți acești copii vor continua sa meargă la școală, dincolo De lipsurile cu care se confruntă”, a transmis Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

În fiecare an, ziua de 13 septembrie ne reamintește de faptul că 166 de pompieri au înfruntat într-o bătălie sângeroasă și inegală, trupele otomane venite să suprime idealurile Revoluției de la 1848. Cu dragoste față de țară, compania de pompieri, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turcești, punând mai presus de propria viață, idealurile și libertatea. Bătălia din Dealul Spirii, purtată împotriva trupelor otomane, a evidențiat legătura strânsă între pompieri și popor.

 

Deja ai votat!