Ceremonii de Ziua Pompierilor cu depuneri de coroane, ședințe festive și avansări în grad (VIDEO)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare pentru a marca Ziua Pompierilor din România. Cu această ocazie, șase pompieri botoșăneni, care au obținut rezultate foarte bune în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim.
Este vorba de un ofițer și cinci subofițeri, astfel:

– la gradul de maior: Oana Elena Cercel;
– la gradul de plutonier adjutant șef: Ciprian Marius Ciocodeică;
– la gradul de plutonier adjutant: Dumitru Gorgan și Adrian Mihai Ciobanu;
– la gradul de plutonier: Ciprian Murariu și Meda Crina Dăscălescu.

Inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Dan – Decebal Muraru a precizat că înaintarea în gradul următor este un moment cu o încărcătură deosebită pentru orice militar căruia i se vede recunoscută şi apreciată atât munca, implicarea în acțiunile de protecție a vieții, mediului și valorilor materiale, cât și respectarea deontologiei profesionale.

Pentru modul de implicare în gestionarea situațiilor de urgență în anul 2021, cu prilejul Zilei Pompierilor din România și cu sprijinul Consiliul Județean Botoșani, au fost recompensați cu premii în bani, 12 șefi ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Botoșani, Dorohoi, Darabani, Ștefănești, Cristești, Cordăreni, Drăgușeni, Coțușca, Vârfu Câmpului, Manoleasa, Nicșeni și Vlăsinești.

În cadrul ceremonialului militar, care s-a desfășurat la sediul ISU Botoșani, cu respectarea limitărilor impuse de măsurile de prevenire și combatere a noului coronavirus, s-au citit și mesajele autorităților administrației publice centrale și locale, precum și Ordinul de zi pe unitate al Inspectorului Șef al ISU Botoșani.

La acest moment festiv, alături de pompieri au fost prefectul județului, Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Apărării Naționale, reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță, UPU – SMURD și Direcției de Sănătate Publică, dar și primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.
În această dimineață, premergător ședinței festive, au fost depuse jerbe de flori la monumentele eroilor pompieri din Botoșani și Dorohoi.

 

Deja ai votat!