spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTCosmin Andrei - "În acest mandat finalizăm lucrările la Teatrul Eminescu"

Cosmin Andrei – „În acest mandat finalizăm lucrările la Teatrul Eminescu”

Edilii botoşăneni au decis să securizeze geamurile şi intrările în Teatrul „Mihai Eminescu”. Şi asta pentru ca această clădire emblematică să nu devină „casă” pentru persoanele fără adăpost. Mai mult, muncitori de la Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement au început să monteze un gard în jurul clădirii. Zona a rămas „descoperită” după ce firma care a executat lucrările de consolidare a luat toate panourile din jurul clădirii.

În paralel cu aceste lucrări, se derulează procedura de analiză a ofertelor depuse de firmele care doresc să reabiliteze teatrul. „Rămâne termenul maximal pentru luna decembrie, dar, între timp, lucrăm la prima etapă pe care o vom închide cât de curând şi o să vă comunic firmele calificate pentru celelalte etape. S-a făcut evaluare pe eligibilitate din punct de vedere al documentelor, urmând să analizăm oferta tehnică pentru care am cooptat experţi externi. În ultima etapă va fi analizată oferta financiară, pentru a putea declara un câştigător”, a declarat primarul Cosmin Andrei. Potrivit edilului, procedura este laborioasă pentru că sunt multe firme, investiţia este de anvergură, cu multe aspecte tehnice şi de altă natură şi este necesară o verificare riguroasă a tuturor documentelor.

Cel târziu în decembrie finalizăm procedura. Mai avem octombrie şi noiembrie. Şi atunci vom emite ordinul de începere a lucrărilor, dacă avem un câştigător şi nu sunt contestaţii. Avem proiectul tehnic făcut şi va urma ordinul de începere a lucrărilor. În acest mandat finalizăm lucrările la teatru”, a explicat edilul.

Trei asocieri de firme sunt interesate de acest contract important

La jumătatea lunii august, Cosmin Andrei a anunţat că trei asocieri de firme, cu mulţi subcontractanţi, în total 21 de firme, sunt interesate de acest contract. Valoarea estimată a contractului este de 33.599.086,92 de lei. Cele trei asocieri de firme sunt: Conest – Otis Star Grup Iaşi; D&D Construct Botoșani – Aedificium Projektentwicklung Cluj Napoca; Sud Est Construct Bucureşti – Romconstruct Holding Grup Bucureşti – IGV Construct & Consulting Bucureşti – Low Consulting M&A Botoşani – Meşteri Pricepuţi Jilava.

Potrivit edilului, perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni, contractul de finanţare având ca termen luna decembrie 2023. În evaluarea ofertelor tehnice municipalitatea colaborează cu un expert în proiectare şi unul în domeniul construcţiilor civile.

Municipalitatea are la dispoziţie cinci milioane de euro pentru reabilitarea teatrului. Diferenţa de până la valoarea totală a investiţiei, care va fi anunţată după aflarea câştigătorului, va fi asigurată de către primărie, cel mai probabil prin contractarea unui credit. Prin hotărârile votate în deliberativul local, municipalitatea şi-a luat angajamentul de a acoperi aceste costuri.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...