La volan, în damful alcoolului

foto arhivă

Aproape că nu este zi în care polițiștii să nu surprindă șoferi care au urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. S-a întâmplat și duminică, pe 12 septembrie a.c., când agenții rutieri au surprins în trafic doi conducători auto care circulau deși băuseră înainte. Ba mai mult, unul dintre șoferii turmentați gonea cu mașina.

Primul caz a fost descoperit după ce polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul național 29 A, în comuna Avrămeni, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din comuna Cordăreni. Întrucât cel de la volan mirosea a băuturi alcoolice, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La scurt timp, și polițiștii din cadrul Biroului Rutier Botoșani au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din comuna Leorda, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteză peste limita legală. Cei din echipaj l-au oprit pentru a-l sancționa, dar l-au pus pe șofer să sufle și în etilotest, iar valoarea rezultată a fost de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, pe lângă sancțiunea pentru viteză, cel de la volan s-a ales cu un dosar penal. De altfel, ambii conducători auto vor fi cercetați pentru conducere sub influența alcoolului.

 

Deja ai votat!