Noi restricţii pregătite pentru ședința CNSU

Noi restricții vor fi dezbătute în ședința Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în contextul în care valul 4 al pandemiei devine tot mai virulent, iar specialiștii se așteaptă la o explozie de noi cazuri după începerea școlii și revenirea din vacanțele de vară.

Una dintre propuneri vizează nunţile deja programate în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 depășește pragul de 3 la mie. Premierul Florin Cîţu a declarat că a propus ca acestea să aibă loc în continuare cu condiţia ca participanţii să aibă certificatul verde. ”Sunt nunți programate în perioada următoare, în zone unde se vede deja că ajungem la 3 la mie. Propunerea mea și a domnului Raed Arafat… Aș vrea să ne asigurăm că aceste nunți nu sunt anulate și ar trebui să folosim certificatul verde. Aș propune pentru nunțile care sunt deja programate, și sunt în zone unde incidența crește, să folosim certificatul verde”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Certificat verde pentru accesul în sălile de sport

O altă propunere anunţată de premier în cadrul teleconferinței organizată în weekend cu prefecții a fost impunerea certificatului verde în săli de sport şi la evenimente sportive.

Certificatul verde digital este dovada că deţinătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu SARS-CoV-2 sau că s-a vindecat de COVID.

Propunerile vin în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 şi în urma avertismentului specialiştilor privind gradul de contagiozitate al tulpinei Delta.

Deja ai votat!