Bani de la bugetul local pentru copiii care au nevoie de ochelari

Municipalitatea botoşăneană şi-a propus să-i ajute pe preşcolarii şi elevii care au probleme de vedere. Primarul Cosmin Andrei a iniţiat un proiect de hotărâre vizând asigurarea de tichete preşcolarilor şi elevilor pentru ca aceştia să-şi cumpere ochelari.

Am inițiat acest proiect care în momentul de față se află în consultare publică. Ulterior, cu votul colegilor din Consiliul Local, acest proiect va fi aprobat, iar preșcolarii și elevii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani vor putea beneficia de tichete în valoare de 500 de lei pentru confecționarea perechilor de ochelari (rame și lentile)”, a declarat Cosmin Andrei.

Proiectul a fost lansat în dezbatere publică pe 9 septembrie. Acesta poate fi consultat pe site-ul Primăriei Botoşani, prima pagină, în Monitorul Oficial, punctul 3 –  Informarea asupra proiectelor de hotărâri aflate în dezbatere publică. Persoanele interesate pot depune în scris la Aparatul Consiliului Local, în sediul Primăriei, camera 104, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, într-o perioadă de 30 de zile lucrătoare de la data publicării anunțului.

Potrivit propunerii, pot beneficia de tichete preşcolarii şi elevii care au domiciliul în municipiul Botoşani, frecventează o unitate de învăţământ de stat şi provin din familii unde venitul net mediu lunar pe membru de familie, realizat în luna anterioară celei în care va fi depusă cererea, este de maxim 1,6 ISR (800 de lei). ISR este Indicatorul Social de Referință, are o valoare de 500 de lei şi stă la baza calculelor vizând prestațiile sociale, cum ar fi venitul minim garantat sau indemnizația de șomaj.

Deja ai votat!