Copii testaţi pentru Covid pe banii statului

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat ieri că testele anti-Covid făcute elevilor la școală nu vor fi plătite părinți ci de stat. Acesta a spus că școlile trebuie să rămână deschise, cu prezență fizică, pentru a reduce pierderile suferite până acum în procesul de educație. Ministrul a declarat că dacă pentru acest lucru este nevoie de multe teste, statul ar urma să achite costurile.

Potrivit datelor de la Ministerul Sănătății, aproape 178.000 de elevi sunt vaccinaţi cu cel puţin o doză, iar 147.000 au schema completă dintre cei peste 2,8 milioane de elevi care au început școala pe 13 septembrie.

„Sunt convins că situația poate fi puternic îmbunătățită din toate perspectivele. Important este să putem gestiona în echilibru, să putem ține școală deschisă cu prezența fizică cât mai mult timp posibil. Testarea elevilor se va aplică ori de câte ori apar cazuri simptomatice, contacți ai unor cazuri confirmare. Elevii nu se vor testa pe banii părinților. Nu există obligativitatea testării până la atingerea pragului de 6 la mie în localitate, există însă recomandare”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

Deja ai votat!