Ofițer de investigații criminale numit în conducerea IPJ Botoșani

Structura de conducere a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) începe să fie completată. Săptămâna trecută, comisarul șef Ioan Aniței, șeful Serviciului de Investigații Criminale, a fost împuternicit să ocupe funcția de adjunct al inspectorului șef.

Numirea în funcție a venit după ce actualul șef al IPJ Botoșani, comisarul șef Viorel Șerbănoiu, a rămas să asigure de unul singur, timp de aproape trei luni, comanda IPJ Botoșani. Asta după ce ambii adjuncți au părăsit structura poliției botoșănene. Astfel, comisarul șef Adrian Stoian, împuternicit pe funcția de adjunct a părăsit IPJ Botoșani după ce i-a încetat delegarea, el fiind detașat de la Poliția municipiului Iași, iar comisarul șef Cătălin Ilașcu s-a pensionat în vara acestui an.

Ofițer de carieră, Ioan Aniței (foto) a condus inițial Poliția orașului Flămânzi, iar din 2015 a preluat funcția de șef al Serviciului de Investigații Criminale.

Printre cazurile soluționate de cei de la Investigații Criminale sub comanda lui Aniței a fost cel al tâlharilor care au prădat mai multe femei în decembrie 2016 în municipiul Botoșani, cazul botoșăneanului Miki Mădălin Lupu, care în vara lui 2016 a ucis două femei în 48 de ore, dar și furturile în serie comise în dauna unor oameni de afaceri din municipiul Botoșani în vara lui 2020.

 

Deja ai votat!