Şase vieţi salvate cu o premieră naţională

Şase vieţi au fost salvate în decurs de câteva ore, după o premieră medicală naţională la care a luat parte şi un cunoscut medic din Botoşani, Doina Hrehoreţ.

Intervenţia a avut loc la Spitalul Floreasca, unde, în aceeaşi zi, două familii îndurerate au fost de acord cu donarea de organe şi au dăruit viaţă unor semeni necunoscuţi. Astfel, duminică, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, au fost realizate două prelevări multiorgan de la doi pacienţi aflaţi în moarte cerebrală, o astfel de acţiune fiind o premieră la nivel naţional. Totul a decurs într-un interval de câteva ore.

Cele două intervenţii de prelevare ficat şi rinichi au fost realizate de echipe de la Institutul Clinic Fundeni. Astfel, sub coordonarea domnului profesorului doctor Irinel Popescu, la Centrul de Transplant Hepatic Fundeni doi pacienţi, de 41 de ani şi de 54 de ani, pot spune că s-au născut a doua oară, datorită intervenţiilor de transplant hepatic realizate de echipa chirurgicală condusă de doctor Doina Hrehoreţ, cu sprijinul echipei ATI conduse de doctor Marian Tudoroiu şi doctor Mihaela Olita.

Şase oameni salvaţi într-o singură zi 

În acelaşi timp, la Centrul de Transplant Renal Fundeni, alţi 4 pacienţi au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant renal. Intervenţiile au fost realizate cu succes de echipele chirurgicale conduse de doctor Costin Gîngu, doctor Cătălin Baston, doctor Ionuţ Manea şi doctor Silviu Margaritas, alături de echipele ATI, doctor Liliana Domnisor şi doctor Iulia Mitroi, şi nefrolog doctor Paula Vizireanu.

„Gestul de omenie al familiilor şi profesionalismul tuturor specialiştilor implicaţi în activitatea de transplant au salvat într-o singură zi 6 oameni a căror unică şansă la viaţă era un transplant de ficat sau rinichi. Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor acestor oameni minunaţi pentru dedicarea şi profesionalismul cu care îşi fac datoria în fiecare zi, fără a contabiliza vreodată orele de muncă sau zilele de sărbătoare”, se arată într-un comunicat al ANT.

Doina Hrehoreţ este singura femeie din Europa de Est care face transplant hepatic

Medicul botoşănean Doina Hrehoreţ, singura femeie din Europa de Est care face transplant hepatic şi unul dintre cei 4 chirurgi români care efectuează asemenea intervenţii complexe, a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Botoşani.

Numită şi „Îngerul de la Fundeni” doctorul Doina Hrehoreţ are la activ mii de intervenţii chirurgicale la finalul cărora pacienţii au renăscut.

Deja ai votat!