Stâlpişori montaţi la trecerile de pietoni, pentru disciplinarea şoferilor

Edilii botoşăneni au decis să monteze stâlpişori la mai multe treceri pentru pietoni pentru a evita pe cât posibil producerea unor accidente. Asta deoarece, pe fondul lipsei locurilor de parcare, în multe zone şoferii îşi lasă maşinile chiar lângă aceste treceri, deşi, potrivit legislaţiei rutiere, este interzisă parcarea la o distanţă mai mică de cinci metri înainte de acestea.

De montarea dispozitivelor se ocupă muncitori de la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA). Echipele DSPSA acţionează la comanda conducerii primăriei.

Potrivit celor precizate de Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, această activitate a început săptămâna trecută. „În primă fază, am clarificat aspectele de ordin tehnic cu privire la montaj şi am purces la montarea lor. Săptămâna trecută s-a pus unul experimental şi de luni am intrat în forţă şi lucrăm la mai multe treceri de pietoni”, a declarat oficialul. Aceste dispozitive vor fi puse pe strada Împărat Traian, acolo unde este implementat un proiect pilot care vizează creşterea vizibilităţii la trecerile pentru pietoni, dar şi pe Bulevardul Eminescu şi strada Cuza vodă.

Tot în această perioadă, muncitorii Compartimentului Semnalizare Rutieră din cadrul DSPSA au verificat starea indicatoarelor rutiere din preajma unităților de învățământ. „În fiecare an, înainte de începerea unui nou an şcolar, punem la punct semnalizarea din zona şcolilor. Unele indicatoare mai sunt îndoite sau puse pe o parte. Din păcate, există persoane care schimbă indicatoarele cum vor. Ne preocupăm permanent, dar mai cu seamă acum, când a început un nou an școlar cu prezență fizică în clase, de siguranța copiilor și a cadrelor didactice„, a mai spus Eugen Ţurcanu.

 

 

Deja ai votat!